Gefractioneerde laserbehandeling

Naast de huidverjongingsbehandelingen, heeft fractionallaser tijdens klinische studies ook mooie resultaten laten zien bij behandeling van chirurgische littekens, acne-littekens, striae en zonbeschadigde huid.

Huidveroudering

Veroudering van de huid is een geleidelijk proces dat uiteindelijk resulteert in de uiterlijke kenmerken en functionele veranderingen die we met ouderdom associëren.

Deze veranderingen komen gedeeltelijk van binnenuit: onze genetische aanleg bepaalt de mate van en snelheid van de zogeheten intrinsieke veroudering. De huid is echter ook gevoelig voor beschadiging door een aantal externe factoren, vooral ultraviolet licht, wat leidt tot extrinsieke veroudering. Men schat dat 90 procent van de als cosmetisch storend ervaren veranderingen aan de verouderde huid wordt veroorzaakt door expositie aan zonlicht.

Rimpels

Een rimpel is een groef of plooi in de huid die onder andere wordt veroorzaakt door ouderdom, UV straling of vermagering.
Rimpels worden dus nagenoeg geheel veroorzaakt door veranderingen in de opperhuid. Ultraviolette straling vermindert de nieuwvorming van collageen en in zonbeschenen huid zijn de veranderingen dan ook meer uitgesproken. Het aantal elastinevezels neemt af en het aantal fibroblasten wordt minder. De huid wordt hierdoor droger en raakt beschadigd.

Littekens

Littekens kunnen worden veroorzaakt door ongevallen, operaties en zelfs ziektes. Ze zijn een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid. Littekens verschijnen als de wond geneest en de huid herstelt. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij oppervlakkige schaafwonden, zullen geen littekens optreden.  Dus hoe meer de huid beschadigd is, des te langer het duurt om te genezen en des te groter de kans op een zichtbaar litteken. Littekens kunnen niet alleen ontsierend zijn, ook pijn, jeuk en verkleuring zijn vaak gehoorde klachten.

Informatie

Een gefractioneerde laserstraal ontstaat door een aantal lenzen voor een laserstraal te plaatsen. De laserstraal wordt hierdoor opgedeeld in vele minuscule laserstraaltjes. Ieder afzonderlijk laserstraaltje dringt in de huid door en creëert een verwarmde kolom van weefsel in de huid. U kunt zich de kolom voorstellen als een minuscuul gaatje in de huid, maar in werkelijkheid blijft de opperhuid volledig gesloten. Hierdoor is het risico van infecties afwezig en het genezingsproces wordt versneld.

Door de vele kleine kolommen in de huid wordt er een genezingsproces op gang gebracht. Het weefsel rondom de warmtekolommen zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen. Op deze wijze wordt de behandelde huid in feite vervangen door nieuw en jong collageen.
Collageen is de bouwsteen van de huid, het zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Aanmaak van nieuw collageen zorgt in feite voor verjonging door een “opvulling” van de rimpels en een verstrakking van de verslapte huid. Voor het verminderen van rimpels werden in het verleden de zogenaamde skin resurfacing behandelingen uitgevoerd. Dit gebeurde met een CO2-laser. Met de CO2-laser werd de bovenste huidlaag verdampt.

De fractional techniek is in feite een nieuwe ontwikkeling van de bestaande CO2-procedure. De fractional techniek is niet invasief, er is sprake van een korte herstelperiode, een verminderde kans op bijwerkingen én mooie resultaten!

Voor de behandeling

Voor de fractional behandeling met de Palomar Starlux Lux1540 is geen verdoving nodig. Uw huid moet niet zongebruind zijn en voor een getinte huid wordt een proefbehandeling aanbevolen.

Na de behandeling

Er kan sprake zijn van een herstelperiode bestaande uit roodheid en zwelling (vochtophoping).  U kunt tevens een gevoel van zonverbranding ervaren. Dit gevoel verdwijnt echter binnen enkele uren na de behandeling. Zwelling en roodheid kunnen enkele dagen aanhouden. Dit is vaak ook afhankelijk van het behandelde gebied en is persoonsgebonden. Geadviseerd wordt de huid tot 3 maanden na de behandeling te beschermen met een sunblock.

Tarieven

Oogzone
€ 180
Bovenlip
€ 125
Hals, decolleté
€ 450
Handruggen
€ 200
Gehele gelaat
€ 450
Littekens (acne, chirurgisch, traumatisch): afhankelijk van uitgebreidheid
€ 50
Alle tarieven

Afspraak maken?

Heeft u last van genoemde aandoeningen en wilt u een gesprek over de mogelijkheden tot behandeling hiervan? Maak dan nu snel een afspraak.

Maak afspraak