MiraDry

Bij overmatig transpireren van de oksels is er een overactiviteit van de zweetklieren aldaar. DCCL biedt een blijvende oplossing; MiraDry. De MiraDry procedure is snel, niet-invasief en wordt uitgevoerd in onze behandelkamer. Het MiraDry systeem geeft precies gedoseerde energie af aan de regio waar de okselzweetklieren zich bevinden, en elimineert de zweetklieren niet-invasief. Omdat de zweetklieren niet terugkomen of opnieuw aangroeien na de behandeling, zijn de resultaten blijvend. En de resultaten zijn snel; u kunt direct na de behandeling zweetvermindering verwachten, met minimale tot geen hersteltijd.

Zweet en geur

Overmatig zweten in de oksels.

Informatie

De arts/huidtherapeute behandelt elk okselgebied op maat met meerdere plaatsingen van het MiraDry handstuk. Voorafgaand aan de procedure wordt plaatselijke verdoving toegediend aan de oksels. Uw bezoek aan DCCL duurt meestal ongeveer een uur. Twee procedures met drie maanden ertussen zijn nodig om het beste resultaat te behalen.

De meeste patiënten melden een enorme vermindering van zweet; in een recent klinisch onderzoek was de gemiddelde zweetreductie 82%. U zou direct na de behandeling een vermindering van zweet moeten merken. Zoals bij elke medische procedure, kunnen de resultaten per persoon verschillen.

MiraDry gebruikt de enige niet-invasieve technologie die door de FDA is goedgekeurd en waarvan klinisch bewezen is dat zweet enorm verminderd wordt met blijvende resultaten. Met niet-invasief bedoelen we dat er geen agressieve chemicaliën, gifstoffen of chirurgie gebruikt worden bij de behandeling. Hierdoor is er minimale tot geen hersteltijd nodig na de procedure.

De behandelend dermatoloog zal waarschijnlijk voor een paar dagen een pijnstiller zonder recept en het gebruik van ice packs aanbevelen. Meteen na de procedure zou u in staat moeten zijn om uw normale activiteiten of werk weer op te pakken en normaal gesproken kunt u binnen een aantal dagen weer beginnen met sporten. Wat plaatselijk ongemak of zwelling is normaal en verdwijnt binnen een paar weken. Sommige patiënten hebben kortdurend een veranderd gevoel in de huid van hun oksels of bovenarmen, wat geleidelijk verdwijnt.

 

Veelgestelde vragen:

 • Heb ik de zweetklieren in mijn oksel niet nodig?
  Uw lichaam heeft meer dan 4 miljoen zweetklieren, waarvan er zich slechts ongeveer 2% in de oksels bevinden. Elimineren van deze 2% heeft geen effect op het vermogen van het lichaam om zichzelf te koelen.

 

 • Hoe wijkt de MiraDry procedure af van andere behandelmogelijkheden?
  Andere behandelmogelijkheden zijn erop gericht om de zweetklieren tijdelijk uit te schakelen, of impliceren chirurgie met de daarbij behorende risico’s. Alleen de MiraDry procedure biedt een blijvende oplossing met een niet-invasieve behandeling.

 

 • Is de MiraDry procedure geschikt voor mij?
  Als uitbraken van okselzweet, kleding met vlekken of het regelmatig aanbrengen van anti-transpirant uw dagelijks leven belemmeren, kunt u een goede kandidaat zijn voor de MiraDry procedure. Praat met uw dermatoloog om te ontdekken of de MiraDry procedure geschikt is voor u.

 

 • Kan MiraDry ook worden gebruikt voor andere delen van het lichaam, waar ik veel zweet?
  De MiraDry behandeling is alleen geschikt voor de oksels en kan helaas niet worden gebruikt voor het behandelen van andere lichaamsgebieden of voor gegeneraliseerde hyperhidrosis.

 

Tarieven

Miradry – eerste behandeling
€ 1500
Miradry – eventuele tweede behandeling
€ 1000
Alle tarieven

Afspraak maken?

Heeft u last van genoemde aandoeningen en wilt u een gesprek over de mogelijkheden tot behandeling hiervan? Maak dan nu snel een afspraak.

Maak afspraak