Vasculaire lasertherapie

Lasertherapie voor couperose, spider naevi, rosacea en wijnvlekken (naevus flammeus).

Couperose

Uitgezette, verwijde adertjes in het gezicht bedoeld, meestal op de wangen en de neus. Het is een aandoening die veel voorkomt en volkomen onschuldig is. Veel mensen vinden het cosmetisch storend. Ook kan het nogal eens klachten veroorzaken.

De overgang van een koude naar een warme omgeving, alcohol en specerijen zorgen vaak voor een warmtegevoel waarbij het gezicht rood aanloopt. Veelal komt couperose in de familie voor. Het ontstaan van couperose is meestal moeilijk te voorkomen. Wel is bekend dat onder invloed van zonlicht couperose verergert; een goede sunblock (factor 30) kan het ontstaan van couperose verminderen.

Rosacea

Ontstaat meestal rond het 30ste levensjaar en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Het betreft vooral mensen met een licht huidtype. De verschijnselen van rosacea zijn vooral gelokaliseerd op de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn blozen (vanzelf wegtrekkende roodheid), blijvende roodheid, bultjes (papels), puistjes (pustels) en uitgezette bloedvaatjes (couperose).

Wijnvlek of nauvus flammeus

Een aangeboren aandoening. Het is een paarsrode ontsierende vlek, bestaande uit verwijde capillairen in de bovenste huidlaag. Veel mensen vinden het cosmetisch storend en ervaren het als onaangenaam omdat het nogal eens klachten veroorzaakt. De overgang van een koude naar een warme omgeving, alcohol en specerijen zorgen vaak voor een warmtegevoel waarbij het gezicht rood aanloopt.

Informatie

Voor de behandeling

Als u besluit om een vasculaire laserbehandeling te ondergaan, is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het  is dus verstandig om blootstelling aan de zon te vermijden 4 weken voor en 4 weken na de behandeling. Na de behandeling is een zonnebrandcrème (factor 30) aan te raden.

Na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling rood zien en wat geïrriteerd aanvoelen zoals bij een zonnebrand. Door de huid direct te koelen d.m.v. een coldpack of koele kompressen after-sun en/of opbrengen van flammazine, zal het zonnebrandgevoel al snel weer verdwijnen.

Er kan in het behandelde gebied zwelling en korstjes ontstaan, deze verdwijnen na een week tot 10 dagen. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de couperose of wijnvlek erger is geworden. Dit is echter een goed teken en betekent dat de vaatjes zijn beschadigd en snel verdwijnen. U kunt de couperose/wijnvlek als u wilt, camoufleren met make-up.

 

Het is verstandig om 4 weken na de behandeling de zon te vermijden en dagelijks sunblock te gebruiken.

 

U kunt meteen na de behandeling weer alles doen en dus ook meteen weer aan het werk.

De behandeling veroorzaakt geen littekens. Mochten er na de behandeling korstjes ontstaan, dan genezen deze zonder littekenvorming, mits u niet aan de korstjes krabt. De enige littekens die kunnen ontstaan worden veroorzaakt door krabben.

Ernstige complicaties na een vasculaire laserbehandeling zijn uiterst ongewoon. Zoals eerder vermeld zal zwelling en roodheid ontstaan die na enkele uren/dagen wegtrekt. Verder kunnen er korstjes of blaren ontstaan die na enkele dagen verdwijnen. Indien u bekend met een huidaandoening zoals eczeem of een koortslip bent, dan kan dit door de behandeling enigszins opvlammen.

De behandelde vaatjes blijven weg. De erfelijke aanleg blijft echter bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus weer nieuwe vaatjes ontstaan. Het gebruik van een crème met een goede zonnefactor (30) kan het ontstaan van couperose verminderen.

Er zijn andere lasers die couperose kunnen behandelen; de effectiviteit is vergelijkbaar. Een ander alternatief is camoufleren. Als u last heeft van rosacea kunt u ook gebruik maken van de Obagi producten.

Tarieven

Couperose
€ 150
Spider Naevi
€ 75
Spider Naevi (boven de 3, per stuk)
€ 50
Seniele angiomen
€ 75
Seniele angiomen (boven de 3, per stuk)
€ 50
Naevus flammeus (wijnvlek): klein
€ 100
Naevus flammeus (wijnvlek): gemiddeld
€ 150
Naevus flammeus (wijnvlek): groot
€ 200
Venous lake (blauwe vaatverwijding op de lip)
€ 75
Alle tarieven

Afspraak maken?

Heeft u last van genoemde aandoeningen en wilt u een gesprek over de mogelijkheden tot behandeling hiervan? Maak dan nu snel een afspraak.

Maak afspraak