Cryoshape

Deze behandeling omvat de verwijdering van overmatige littekenvorming (keloid/hypertrofische littekens).

Keloid littekens

Littekens kunnen worden veroorzaakt door ongevallen, operaties en zelfs ziektes. Ze zijn een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid. Littekens verschijnen als de wond geneest en de huid herstelt. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij oppervlakkige schaafwonden, zullen geen littekens optreden.  Dus hoe meer de huid beschadigd is, des te langer het duurt om te genezen en des te groter de kans op een zichtbaar litteken. Littekens kunnen niet alleen ontsierend zijn, ook pijn, jeuk en verkleuring zijn vaak gehoorde klachten.

Informatie

Bij sommige mensen vindt overmatige littekenvorming plaats. Dit kan leiden tot cosmetische of functionele problemen. Cryoshape bevriest het litteken van binnenuit met een speciale naald, waar de vloeibare stikstof door wordt geleid.

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving en duurt 5 tot 30 minuten. De kans op verbetering is meer dan 80%. Er is een mogelijkheid dat blaarvorming kan optreden nadien en dat er enige pijnklachten kunnen voorkomen. Door middel van het innemen van een pijnstiller kan de pijn echter snel worden verholpen.

Voor de behandeling

Eventueel paracetamol innemen een uur voordat de behandeling plaatsvindt.

Na de behandeling

Na 2 tot 3 maanden neemt de grootte van het litteken af en soms is het nodig om de behandeling na 6 maanden te herhalen.

Tarieven

1 locatie
€ 400
2 locaties
€ 500
3 locaties
€ 600
Alle tarieven

Afspraak maken?

Heeft u last van genoemde aandoeningen en wilt u een gesprek over de mogelijkheden tot behandeling hiervan? Maak dan nu snel een afspraak.

Maak afspraak