Echo Foam Sclerose

Spataders

Spataders

Ontsierende vaatjes op de benen zijn de zichtbare kleine rode of blauwe lijntjes op de benen. Soms zijn ze ook zichtbaar als vlekken op de benen. Ze worden ook wel takkenbosvenen of penseelvarices genoemd. Eigenlijk zijn het kleine oppervlakkige spatadertjes (micro-varices).
De vaatjes ontstaan meestal spontaan, maar kunnen ook door spataderen die dieper gelegen zijn veroorzaakt worden. De druk die dan ontstaat van binnenuit belast de oppervlakkige kleine vaatjes. Spataders kunnen ontstaan door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep.

Informatie

Echo foam sclerose

Bij de ingreep wordt de desbetreffende ader aangeprikt via de huid onder geleide van een echo kop, die verbonden is aan een echo duplex apparaat. Dit prikje kan iets pijnlijk zijn. Er wordt een schuim (foam)  in de ader gespoten. Dit is een mengsel van een soort lijmstof (Aethoxysclerol®) in combinatie met lucht. Dit schuim werkt irriterend in op de vaatwand. Hierdoor gaat de vaatwand verkleven en kan er geen bloed meer doorheen.

Op de plaats waar de ader gelopen heeft worden nadien wattenrollen en pleisters aangebracht, eventueel ook op  zichtbare aders die niet behandeld zijn. De eerste 48 uur draagt u elastische kousen, overdag dubbele kousen, ’s nachts 1 kous. Na deze 48 uur kunt u de pleisters en de wattenrol verwijderen. Daarna draagt u nog 5 dagen dubbele kousen overdag. U mag dan ook weer douchen.

Na de behandeling is de behandelde plek wat gevoelig. Soms blijft het been een beetje verkleurd op de plek waar de ader gelopen heeft. Ook deze verkleuring verdwijnt meestal na enkele maanden vanzelf. U mag een pijnstiller (paracetamol) gebruiken, maar meestal is dat niet nodig. U kunt direct na de ingreep weer uw gewone werkzaamheden doen, maar alles met mate. U mag de eerste 2 weken na de ingreep niet intensief sporten. U mag wel korte afstanden wandelen en fietsen.

Het resultaat van de echo foam sclerose is over het algemeen goed. Als er ook nog andere zichtbare aders aanwezig zijn kan het zijn dat door deze behandeling deze minder gaan opvallen. Mocht u nadien toch nog een aanvullende behandeling willen dan is dat uiteraard mogelijk (lees hiervoor de informatie van de andere behandelingen op de website).

De behandeling wordt niet uitgevoerd tijdens zwangerschap. Als u allergisch bent voor het gebruikte middel kan deze behandeling niet worden toegepast. De behandeling wordt meestal niet in de zomermaanden uitgevoerd.

Echo foam sclerose wordt eenmalig uitgevoerd. Hier geldt geen garantie. De dermatoloog heeft dit met u besproken. Een eventuele vervolgbehandeling zal dan ook opnieuw in rekening worden gebracht.

 

Tarieven

per been
€ 200
Alle tarieven

Afspraak maken?

Heeft u last van genoemde aandoeningen en wilt u een gesprek over de mogelijkheden tot behandeling hiervan? Maak dan nu snel een afspraak.

Maak afspraak