SYLFIRM X

Hoe werkt de SYLFIRM X microneedling behandeling?

De behandeling maakt gebruik van bipolaire RF-technologie met microneedling om huidcollageen en elastinevezels in de huid te coaguleren. Elektrocoagulatie helpt bestaande huidvezels te verjongen en nieuwe collageen- en elastinevezels te produceren, wat de huidverstrakking en textuur van de huid verbetert.

Huidveroudering

Veroudering van de huid is een geleidelijk proces dat uiteindelijk resulteert in de uiterlijke kenmerken en functionele veranderingen die we met ouderdom associëren.

Deze veranderingen komen gedeeltelijk van binnenuit: onze genetische aanleg bepaalt de mate van en snelheid van de zogeheten intrinsieke veroudering. De huid is echter ook gevoelig voor beschadiging door een aantal externe factoren, vooral ultraviolet licht, wat leidt tot extrinsieke veroudering. Men schat dat 90 procent van de als cosmetisch storend ervaren veranderingen aan de verouderde huid wordt veroorzaakt door expositie aan zonlicht.

Couperose

Uitgezette, verwijde adertjes in het gezicht bedoeld, meestal op de wangen en de neus. Het is een aandoening die veel voorkomt en volkomen onschuldig is. Veel mensen vinden het cosmetisch storend. Ook kan het nogal eens klachten veroorzaken.

De overgang van een koude naar een warme omgeving, alcohol en specerijen zorgen vaak voor een warmtegevoel waarbij het gezicht rood aanloopt. Veelal komt couperose in de familie voor. Het ontstaan van couperose is meestal moeilijk te voorkomen. Wel is bekend dat onder invloed van zonlicht couperose verergert; een goede sunblock (factor 30) kan het ontstaan van couperose verminderen.

Pigmentvlekken

In de huid bevinden zich cellen die pigment aanmaken (melanocyten). Dit pigment (melanine genaamd) geeft kleur aan huid en haren. Het komt voor dat de cellen te veel of te weinig pigment aanmaken. Er ontstaan respectievelijk donkere vlekken (hyperpigmentatie) of lichte vlekken (hypopigmentatie). Als de pigmentcellen ontbreken, zijn huid en haren wit en doorschijnend. Dit heet depigmentatie.

 

Acne

Acne is een aandoening van de talgklieren. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren, die talg produceren om de huid soepel te houden. De talgklieren  monden uit in haarzakjes. Wanneer de openingen van deze haarzakjes verstopt raken kan acne ontstaan.

Littekens

Littekens kunnen worden veroorzaakt door ongevallen, operaties en zelfs ziektes. Ze zijn een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid. Littekens verschijnen als de wond geneest en de huid herstelt. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij oppervlakkige schaafwonden, zullen geen littekens optreden.  Dus hoe meer de huid beschadigd is, des te langer het duurt om te genezen en des te groter de kans op een zichtbaar litteken. Littekens kunnen niet alleen ontsierend zijn, ook pijn, jeuk en verkleuring zijn vaak gehoorde klachten.

Postinflammatoire hyper/hypopigmentatie

Door een ontsteking in de huid maken de pigmentcellen te veel of te weinig pigment. Vaak ontstaat het bij eczeem, acne, bacteriële huidinfecties en insectenbeten. In veel gevallen herstelt de aanmaak zich langzaam, maar dat kan een jaar of langer duren. Soms gebeurt ook dit niet en kan de pigmentatie behandeld worden.

Rimpels

Een rimpel is een groef of plooi in de huid die onder andere wordt veroorzaakt door ouderdom, UV straling of vermagering.
Rimpels worden dus nagenoeg geheel veroorzaakt door veranderingen in de opperhuid. Ultraviolette straling vermindert de nieuwvorming van collageen en in zonbeschenen huid zijn de veranderingen dan ook meer uitgesproken. Het aantal elastinevezels neemt af en het aantal fibroblasten wordt minder. De huid wordt hierdoor droger en raakt beschadigd.

Rosacea

Ontstaat meestal rond het 30ste levensjaar en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Het betreft vooral mensen met een licht huidtype. De verschijnselen van rosacea zijn vooral gelokaliseerd op de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn blozen (vanzelf wegtrekkende roodheid), blijvende roodheid, bultjes (papels), puistjes (pustels) en uitgezette bloedvaatjes (couperose).

Zwangerschapsmasker (melasma of chloasma)

Het zijn door zwangerschapshormonen (of de pil) gevormde donkere vlekken in het gezicht of de hals. Bij vrouwen met een donkere huid zijn de vlekken donkerder of juist lichter. De vlekken verdwijnen meestal weer geleidelijk na de bevalling; soms zijn ze blijvend. Om melasma te voorkomen is het belangrijk om tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk uit de zon te blijven en de huid te beschermen met een hoge zonbeschermingsfactor.

Informatie

Hoe werkt de microneedling behandeling?

De behandeling maakt gebruik van bipolaire RF-technologie met microneedling om huidcollageen en elastinevezels in de huid te coaguleren. Elektrocoagulatie helpt bestaande huidvezels te verjongen en nieuwe collageen- en elastinevezels te produceren, wat de huidverstrakking en textuur van de huid verbetert.

Wat is het Na effect?

Na-effect werd voor het eerst gepubliceerd in Scientific Reports, een tijdschrift van de Nature Publishing Group door Dr. Jongju Na. Hij noemde deze ontdekking het “Na-effect”. Na-effect is de belangrijkste methode voor de veiligste en meest effectieve RF-behandeling. De onderscheidende factor van dit fenomeen is het bereiken van onafhankelijke weefselcoagulatie rond elke micronaaldelektrode. De bewezen wetenschap achter het Na-effect is wat Sylfirm X in staat stelt om state-of-the-art zorg en genezing te bieden voor mensen met alle huidtypes en indicaties.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Eén behandeling levert resultaten op voor de meeste cliënten. De behandeling is comfortabel met weinig downtime. Meer behandelingen geven optimaal resultaat. We raden 3 tot 6 behandelingen per jaar aan om de resultaten te verlengen en maximaliseren.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten voor het gelaat en 10 minuten voor de hals. De tijd die nodig is voor een lichaamsbehandeling is afhankelijk van de grootte en conditie van het te behandelen gebied.

Is er speciale voorbereiding of nazorg vereist?

Nee. De behandeling heeft geen speciale voorbereiding of follow-up nodig. Een juiste huidverzorging en zonbescherming is voldoende als nazorg. Aangezien de procedure weinig tot geen hersteltijd kent, hervatten de meeste clienten hun normale activiteiten onmiddellijk na de behandeling. Rosacea-patiënten vertonen na de behandeling een tijdelijke roodheid of lichte zwelling, maar deze verdwijnt meestal binnen 24 tot 72 uur. Een microneedling behandeling is de veiligste behandeling op het gebied van RF systemen, met weinig tot geen downtime en geen bijwerkingen. Cliënten kunnen direct na de behandeling de dagelijkse bezigheden hervatten; er is geen bloeding of gevoeligheid zoals bij andere microneedling behandelingen.

Hoe is de microneedling behandeling voor verschillende huidtypes?

In tegenstelling tot LASER-behandelingen is microneedling-behandeling veilig voor mensen met alle huidtypes en indicaties. De behandeling coaguleert de totale huidlagen om de totale huid te verjongen zonder enige pigmentatie (P.I.H.). Onze technologie is gebaseerd op elektrische signalen, die geen invloed hebben op de huidskleur

Welke indicatie kun je behandelen?

Een microneedling behandeling richt zich op het verstrakken van de huid, het verstrakken van de onderkin, de hals en het lichaam. Onlangs is klinisch bewezen dat de Short Pulse Radio Frequency-technologie rosacea, acne, vulgaris, melasma en teleangiëctasieën aanmerkelijk verbetert. Het is zeer veilig en niet recidief. En natuurlijk verbetert de behandeling veelvoorkomende problemen zoals huidtextuur, poriën, veroudering, littekens en striae.

Hoe levert de behandeling energie in de huid?

De behandeling maakt gebruik van minimaal invasieve micronaaldelektrodetechnologie, die de dermis direct coaguleert met nauwkeurig gecontroleerde RF-energie en variërende behandelingsdiepte. De diepte, het vermogen en de modus van de behandeling kunnen door de gebruiker worden aangepast. Deze procedure levert de meest directe en nauwkeurige energie in de huid zonder thermische schade aan het huidoppervlak.

Wanneer zie je resultaten, en hoe lang duren ze?

Zichtbare verstrakking is onmiddellijk zichtbaar. De resultaten van hermodellering van de huid zie je na verloop van tijd na de regeneratie van nieuw collageen, elastinevezels en vasculaire verjonging. Bij de meeste cliënten verschijnen de zichtbare resultaten geleidelijk in 2 tot 3 maanden. Het resultaat kan 6 maanden tot een jaar aanhouden na één enkele behandeling, afhankelijk van de huidconditie en verouderingsproces.

Hoe voelt een behandeling?

De meeste cliënten ervaren geen pijn of ongemak. Zo levert de Sylfirm X energie aan de huid in een tijdsinterval van minder dan 300 milliseconden (0,3 sec). Het is de kortste verwarmingstijd van alle RF-apparaten. De micronaaldelektroden zijn extreem dun en werken met zachte druk en langzame snelheidstechnologie. Ontwikkeld door middel van talrijke klinische onderzoeken. Deze microneedling-behandeling biedt cliënten maximale resultaten en maximaal comfort.

Tarieven

1 Behandeling – SYLFIRM X
€ 250
2 Behandelingen – SYLFIRM X
€ 450
Alle tarieven

Afspraak maken?

Heeft u last van genoemde aandoeningen en wilt u een gesprek over de mogelijkheden tot behandeling hiervan? Maak dan nu snel een afspraak.

Maak afspraak